...

Sökmotoroptimering

Finns du på Google när dina kunder letar efter dig?

Tusentals potentiella kunder söker efter dina produkter och tjänster på varje dag på Google! 81% av alla användare mellan 16-64 år menar att de söker efter produkten innan de gör ett köp, större köp innebär i regel också fler antal sökningar.

 

Syns ditt företag överst på Google? Om inte, förlorar du fler och fler affärer till dem som gör. Vi ser till att din hemsida är sökmotoroptimerad och rankar högt på Googles sökmotor.

Kontakta oss!

Ligger du lägre än 10a - får du inte mer än 3% av alla klick

SEO är arbetet du gör på din hemsida för att Google och alla andra sökmotorer ska hitta och visa upp den. Med rätt kunskap om Googles utvärderingskriterier, optimerar vi din hemsida för att ligga högt och konvertera kunder via Google, och andra sökmotorer.

 

Har du tillräckligt mycket text för att sökmotorerna ska hitta dig? Är texten relevant? Använder ni er av rätt nyckelord? Hur ser metabeskrivningen ut?

Vi är specialister på Google.

Vad söker dina kunder på?​

Bakom varje sök på Google finns en avsikt. Söker någon efter ditt varumärke, har de hört om företaget och vill veta mer. Men en kundresa är sällan så linjär. Särskilt inte när det gäller större köp. 53% påstår att de internetforskar för att försäkra sig om att köpet blir det bästa möjliga. Men hur vet du vilka sökfraser som används när någon internetforskar om just era produkter. Inom SEO-sfären talar man om nyckelord och nyckelordsstrategi.

 

När vi sökmotoroptimerar hemsidor gör vi först en branschanalys kring vilka sökfraser Google-sökare använder för att hitta er. Därefter tar vi fram en nyckelordsstrategi för er verksamhet.

SEO-koll på hela branschen

Precis som en vanlig marknad med konkurrens, lever SEO också i en föränderlig dragkamp. På samma sätt som konkurrenter tävlar om marknadsandelar, tävlar också företag digitalt om högsta nyckelords-position. Som tur är har många företag i Sverige inte insett kraften av sökmotorer än. Det innebär inte att man kan sitta still, bara för att man har lyckats en gång.

 

När vi sökmotoroptimerar gör vi också en SEO-analys på er konkurrens. Vi ser till att du och dina kollegor har ett stadigt öga på hela den digitala konkurrensen.

Frekvent ställda frågor

Vad är SEO?

SEO står för Search Engine Optimization, vilket innebär praktiken att maximera mängden webtrafik från sökmotorer, så som Google. I Sverige översätts SEO till sökmotoroptimering.

 

Såhär funkar det: Google använder sökrobotar som konstant söker igenom internet efter det bästa, och mest relevanta innehållet. Sökrobotarna skickar vidare detta till algoritmer som matchar sökningar – med vad de anser vara internets mest relevanta innehåll.

 

Sökmotoroptimering handlar om att strategiskt anpassa hemsidor utifrån vad Google – och andra sökmotorers – algoritmer bedömer förtjäna att visas överst på sökresultatet. Det innebär båda att anpassa innehållet på hemsidan, och att ha en stabil, underliggande struktur som underlättar för sökrobotar att göra sitt jobb.

Vad är lokal SEO?

Lokal sökmotoroptimering har samma utgångspunkt – i att anpassa hemsidor utifrån vad sökmotorer anser förtjäna att visas överst. Det som skiljer lokal SEO, är att praktiken fokuserar på att anpassa hemsidor för sökresultateten inom en lokal radie.

 

När någon använder en plats i sin sökfras, prioriterar Googles algoritm alla lokala sökalternativ. Algoritmen anser då att snabba, lokala list-alternativ är mest relevanta. I nästan alla fall, presenteras först en karta med en staplade alternativ.

 

Inom lokal sökmotoroptimering, anpassar man företagssidor så att de hamnar högst på kartan, och alla lokala resultat under.

Vad kostar SEO?

Det beror dessvärre på. Jag vet! Det är det sista du vill höra när du undrar ”vad något kostar”. Men sanningen är att sökmotoroptimeringens flerfaldiga natur, omöjliggör en konstant prissättning. Vad som funkar för en hemsida, behöver inte alltid funka för en annan. Alla sökresultat är så olika.

 

På ett nyckelord kan flera av dina konkurrenter redan etablerat sig. På andra kan ditt företag ha fritt fram.

 

Finns där fler konkurrenter på Googles topp-10, krävs det mer omfattande Sökmotoroptimering. Som tur är, har många svenska företag inte insett kraften av sökmotoroptimering än. I Sverige, kostar därför sökmotoroptimering i genomsnitt en tredjedel av vad det kostar i USA. Kostnaden för sökmotoroptimering på medelstora företag i Sverige (per 2020) ligger mellan 5 000–20 000 kr/månad.

 

Vår ambition är att alla ska ha råd med en sökmotoroptimerad hemsida. Driver du ett mindre företag? Vi hittar en prismodell som passar dina förutsättningar.

Vad är skillnaden mellan SEO & SEM?

Ett sökresultat innehåller både betalda och organiska sökresultat. Du kan se det som att det finns hemsidor som har sponsrat sig upp till toppen, och andra hemsidor har förtjänat sin plats högst upp. I allra flesta fall, kommer de betalda resultaten överst.

Hantverket bakom SEM handlar om att maximera avkastningen på betalda positioner. Å andra sidan fokusera SEO-experten på att din hemsida optimeras så att den syns överst bland de förtjänade positionerna.

Var vi finns

Vi är belägna i Halmstad min vi jobbar även med närliggande orter: Varberg, Falkenberg, Båstad, Värnamo, Ullared, Ljungby, Ängelholm. Vi kan även hjälpa er med SEO på de större orterna som Stockholm, Uppsala, Jönköping, Borås, Göteborg, Helsingborg, Lund och Malmö

Något spännande på gång?

Behöver du rådgivning? Vill du komma igång med sökmotoroptimering? Välkommen att kontakta oss. Vi hjälper till med rådgivning och eventuellt samarbetsförslag. Inga köpkrav föreligger. Hos Svensk Mediabevakning får du alltid full support hela vägen.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.